Batı Trakyalı Hakan Çavuşoğlu yeniden milletvekili seçildi

    Batı Trakyalı Hakan Çavuşoğlu yeniden milletvekili seçildi

    Türkiye’de 24 Haziran 2018 günü yapılan seçimlerinde Batı Trakya kökenli milletvekili adayı Hakan Çavuşoğlu, yeniden Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde Bursa milletvekili olarak seçildi.

    Mevcut hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Batı Trakyalı Hakan Çavuşoğlu AK Parti Bursa 1. sıradan aday gösterilmişti. Diğer Batı Trayalı Tevfik Topçu ise Milliyetçi Hareket Partisi’nden Bursa milletvekili adayı gösterilmiş olup seçilemedi.

    Öte yandan İzmir Barosu'ndan istifa ederek seçimlere aday adayı olan Aydın Özcan'a ise CHP listelerinde yer verilmedi. Yine hemşehrimiz Mehmet Müezzinoğlu ise bu dönemde aday olmadı.

    HAKAN ÇAVUŞOĞLU

    AKP Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu, 26 Şubat 1972 tarihinde Yunanistan'ın Rodop iline bağlı Delinasufköy'ünde doğdu.  İlk öğrenimini Yunanistan’da tamamladı. 1990 yılında Biga İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bu tarihten itibaren Bursa’da serbest avukatlık yaptı. 2004-2011 yılları arasında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nde yönetim kurulu üyeliği ve iki dönem başkanlık yaptı. 24. Dönem Milletvekili seçiminde AKP Bursa Milletvekili seçildi. Halen AKP Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, TBMM AKP Grup Yönetim Kurulu üyeliği ile Türkiye- Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.