Ramazan Bayramı Batı Trakya’da coşkuyla kutlandı

    Previous Next

    Ramazan Bayramı Batı Trakya’da coşkuyla kutlandı

    Batı Trakya’da Ramazan Bayramı coşkuyla kutlandı. Ramazan bayramı dolayısıyla Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda bayramlaşma töreni düzenlendi.

    15 Haziran Cuma günü (Bayramın birinci günü) başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine çok sayıda soydaş katıldı. Bayramlaşma törenine katılan soydaşları Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve eşi Aslı Ömeroğlu ile diğer konsolosluk personeli karşıladı.

    Bayramlaşma törenine Rodop ili milletvekilleri Ayhan Karayusuf, Mustafa Mustafa ve İlhan Ahmet, İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek, BTTADK Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş  Müftüsü Ahmet Mete, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Şapçı Maronya Belediye Başkanı Yannis Stavridis, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcıları Rıdvan Molla İsa ve Cihan İmamoğlu, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Balkanlar Komite Başkan Yardımcısı ve Yunanistan Temsilcisi Levent Sadık Ahmet, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Eyalet Meclis Üyeleri Mustafa Katrancı ve İsmail Hüse, Bağımsız Eyalet Meclis Üyesi Önder Mümin, BAKEŞ Başkanı ve sabık milletvekili Ahmet Hacıosman,GTGB Başkanı Necat Ahmet, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu,  BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, BTAYTD Başkanı Ercan Ahmet, Dimetoka Müslümanları Derneği Başkanı Süleyman Macır,  Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, ve diğer azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

    GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ’NDE BAYRAMLAŞMA

    Ramazan bayramının birinci günü Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde (GTGB) bayramlaşma töreni düzenlendi. Azınlık dernek başkan ve üyelerinin katıldığı GTGB’deki bayramlaşma törenine soydaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Buradaki tören sırasında GTGB Saz Ekibi katılımcılara canlı müzik dinletisi sundu.

    DOSTLUK EŞİTLİK BARIŞ PARTİSİ

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nde de bayramlaşma töreni düzenlendi. Parti üyelerinin ve azınlık kurum yöneticilerinin katıldığı bayramlaşma töreni partinin Gümülcine’deki genel merkezinde gerçekleşti. Buradaki  törene Ankara'da okuyan üniversite öğrencileri, Seyyid Ali Sultan Dergahı kanaat önderleri, Seçek Derneği yöneticilerinden Hasan Bekirusta v.d.  kişiler katıldı.  Parti binasında gerçekleşen bayramlaşma törenine katılan konukları DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve diğer yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

    DEB Partisi yöneticileri, partinin kurucusu ve ilk genel başkanı Dr. Sadık Ahmet’in mezarını da ziyaret etti. Parti Başkanı Mustafa Ali Çavuş yaptığı konuşmada, DEB Partisinin er geç Yunan Parlamentosu'na ve AB Parlamentosu'na gireceğini belirtti ve herkese iyi bayramlar diledi.

    Ramazan Bayramı nedeniyle diğer azınlık kuruluşlarında da bayramlaşma törenleri düzenlendi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.