Şapçı’da son iftar

    Previous Next

    Şapçı’da son iftar

    Ramazan ayının son iftarı 14 Haziran 2018 günü Rodop ilinde yer alan Şapçı kasabasında gerçekleşti.

    Şapçı mütevelli heyetinin her yıl geleneksel hale getirdiği Ramazan ayının son gününde iftar düzenleme adeti bu yıl da devam etti. Yaklaşık 20 yıldan bu yana sürdürülen gelenekten sonra, bayramın ilk günü öğle namazı sonrasında, cami avlusunda toplu bayramlaşma da gerçekleşecek.

    Şapçı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet İdriz’in öncülüğünde, Şapçı halkının desteğiyle düzenlenen ifatara; Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve eşleri Aslı Ömeroğlu, Türkiye’den Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği vaiz Mehmet Karaarslan, Şapçı Belediyesi Başkan Yardımcısı Babis Çaças, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, Mehrikoz eski nahiye başkanı Abdülkadir Hafız Hoca, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık’ın yanı sıra diğer davetliler katıldı.

    İftardan sonra Şapçı Mütevelli heyeti Başkanı Ahmet İdriz, Şapçı kasabasında Ramazanın son gününde iftar düzenleme geleneğinin 20 yıldan bu yana devam ettiğini, bu geleneği sürdürme niyetinde olduklarını belirtti ve tüm katılımcılara birlik ve beraberliği sağladıkları için teşekkür etti.

    Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Ahmet İdriz’in Şapçı kasabasında tüm kandil gecelerinde mevlit okuttuğunu, Ramazanın son gününde de iftar verdiğini, tüm bunları birlik beraberlik adına, din adına yaptığını söyledi ve kendilerine teşekkür etti.

    T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, davet için teşekkür etti ve herkese iyi bayramlar diledi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.