BTAYTD: “Azınlık Okullarımız toplumumuz için özel bir değer taşımaktadır”

    BTAYTD: “Azınlık Okullarımız toplumumuz için özel bir değer taşımaktadır”

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) “Okullarımızı Çocuksuz Azınlığımızı Okulsuz Bırakmayalım” adlı projeye destek vererek, “Azınlık Okullarımız toplumumuz için özel bir değer taşımaktadır. Çocuklarımızın dilini, dinini, kültürünü tanıyıp özgürce kullanabilecekleri eşsiz bir alandır. Ayrıca 1923 Lozan Antlaşması ile kazanılmış en temel hakkımızdır. Etnik kimliğimizi, değerlerimizi ve inançlarımızı kaybetmemek adına sahip çıkılması gerekir” açıklamalarında bulundu.

    Konuyla ilgili BTAYTD tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Azınlık Okullarımız toplumumuz için özel bir değer taşımaktadır. Çocuklarımızın dilini, dinini, kültürünü tanıyıp özgürce kullanabilecekleri eşsiz bir alandır. Ayrıca 1923 Lozan Antlaşması ile kazanılmış en temel hakkımızdır. Etnik kimliğimizi, değerlerimizi ve inançlarımızı kaybetmemek adına sahip çıkılması gerekir. Anadilinde eğitim gören bir çocuğun özgüveni daha yüksek olur ve kendini daha rahat ifade eder. Her iki dili de (Türkçe ve Yunanca) aynı anda öğrenmesi bir avantaj haline gelir.

    Gelecekte başarılı bireyler yetiştirmek istiyorsak önce kimliğimize sahip çıkmalı ve çocuklarımız için en doğru kararı vererek onları Azınlık Okulları’na göndermeliyiz. Okullarımızdaki eğitim kalitesini ve verimi artırmak için hep birlikte çalışmalı ve “Birlikten kuvvet doğar” atasözümüzden de yolaçıkarak asla pes etmemeliyiz.

    Bu sebeple, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Yönetim Kurulu olarak Batı Trakya Türk Kadın Platformu’nun başlatmış olduğu “Okullarımızı Çocuksuz Azınlığımızı Okulsuz Bırakmayalım” adlı projeye bizler de her türlü desteği verdiğimizi belirtmek isteriz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.