“Arzumuz, Trakya’daki tütün üretimini canlandıracak yatırımlar”

    “Arzumuz, Trakya’daki tütün üretimini canlandıracak yatırımlar”

    Demokratik İttifak Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Japonya Tütün A.Ş. (JTI) yetkilileriyle biraraya geldi. Milletvekilinin Atina’daki siyasi bürosunda gerçekleşen görüşmede, JTI Grup’un Yunanistan, Kıbrıs ve Malta temsilcisi Edoardo Voletti ile Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü Peggy Doriza hazır bulundu.

    Yakın gelecekte Yunanistan Tütün Kooperatifi A.Ş. (SEKAP)’nin çoğunluk hisselerinin sahibi olması beklenen JTI’nin temsilcilerinin ziyaretinde, tütünün Trakya’daki geleceği ana gündem maddesi olarak yer aldı.

    Görüşmede, Trakya’nın tütün konusunda en hassas bölge olduğunu belirten İlhan Ahmet, bölge milletvekili olarak tütün üretiminin geleceğiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade etti. İlhan AHMET, konuyla ilgili gerek bölgesel ve ulusal bazda gerekse Avrupa Birliği çatısı altındaki ilgili birimlerde yaptığı girişimleri ve yürüttüğü çalışmaları dile getirerek, özellikle yerel bir değer olarak ‘basma’ tipi tütüne verilmesi gereken marka desteğinin önemine değindi.

    Öte yandan milletvekili, Tütün Kontrolüyle İlgili Çerçeve Sözleşmesi kapsamında önerilen ve Ekim ayında Cenevre’de düzenlenecek olan 8. Üyeler Zirvesi’nde görüşülecek tütünle ilgili düzenlemelerdeki değişikler hakkında JTI temsilcileri tarafından bilgilendirildi.

    Ziyaretin ardından kısa bir değerlendirme yapan Milletvekili İlhan Ahmet, ‘‘Bölgemiz, tüm sektörlerde çok zorlu bir dönemden geçerken, JTI gibi girişimlerin Trakya’ da yatırım yapması ekonomiye hareketlilik getirmesi bakımında olumlu bir gelişmedir. Arzumuz ve hedefimiz, yapılacak yatırımlarla bölgemizde üretimin artması ve yurttaşlarımızın yaşam standartlarının yükselmesidir. Özelliklede tütün gibi bölge ekonomisinin, tarihinin ve kültürünün karakteristiğinde yer alan geleneksel üretimlerin modernleştirilmesidir” diye konuştu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.