BTAYTD Eğitim Kolu konferansa katıldı

    BTAYTD Eğitim Kolu konferansa katıldı

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Eğitim Kolu, 13 Nisan 2018 Pazartesi günü, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı ve Erken Çocukluk Eğitimi Topluluğu (EÇET) iş birliği ile düzenlenmiş olan ‘Okul Öncesi Eğitim Günleri’ etkinliğine 35 eğitimci ile katılmıştır. Etkinlik kapsamında ilk olarak Trakya Üniversitesi akademisyenleri tarafından tasarlanmış olan NAO adlı insansı robot tanıtıldı. Robotun çocuklarla eğitimde ve engelli çalışmalarında kullanıldığı, insansı robotların, yüz ifadeleri ve jestlerle desteklenen sosyal becerileri artırdığından ve gerçek zamanlı geribildirim sağladığından, zihinsel yetersizliği olan ve otizm spektrum bozukluğu olan çocuklar gibi belirli hedef gruplara özellikle beceriler öğretmek, onlarla oyun oynamak ve istenen bazı davranışları ortaya çıkartmak için araç olarak kullanıldığı bilgisi verildi. NAO insanı robot şarkı ve dans gösterimi gerçekleştirdi.

    Ardından ‘Okul Öncesi Dönemde Öğretmen Çocuk İlişkisi’ konulu konferans Dr. İbrahim Hakkı ACAR tarafından gerçekleştirildi. Dr. İbrahim ACAR : “Erken çocukluk döneminde kurulan öğretmen-çocuk ilişkilerinin kalitesi çocukların hem o zaman içersinde hem de gelecekteki gelişim ve öğrenmelerini etkileyecektir. Araştırmalar göstermektedir ki öğretmen-çocuk arasında kurulan olumlu ilişkiler (örn., yakın, sıcak, hassasiyete dayalı) çocukların gelişim ve öğrenmelerini olumlu yönde etkilerden öğretmen-öğrenci arasındaki olumsuz ilişkiler (örn., çatışma) tam tersi bir yönde bir etki göstermektedir. Bu sebeple, hem öğretmenlik mesleğini icra edenler hem de bu meslek için eğitim gören öğretmen adayları çocuklar ile nasıl olumlu ilişkiler kurabileceği üzerine eğitilmelidir” şeklinde açıklama yapmıştır. 

    ‘Reggio Emilia ve Proje Tabanlı Eğitim’ konulu konferansDr. Fatma Özge ÜNSAL tarafından gerçekleştirilmiştir. Dr. Fatma Özge ÜNSAL : Birçok gelişmiş ülkede Montessori, Waldroff, Bank Street Hi Scope gibi erken çocukluk döneminde uygulamak üzere okul öncesi eğitim programları yapılandırılmıştır. Reggio Emilia Yaklaşımı bunlardan biridir. II. Dünya savaşı sonrasında İtalya’nın kuzeyinde Reggio Emillia adı verilen 150,000 nüfuslu bir kasabada anne babaların çocuklarının eğitim alabileceği bir okul kurma girişimiyle başlayıp, bugün “Reggio Emilia” yaklaşımı adıyla tüm dünyaya yayılan bir eğitim sistemidir. Loris Malaguzzi bu yaklaşımın yaratıcısı ve öncüsüdür. “Eğitim her çocuğun hakkı” olduğu düşüncesiyle çocukların kaliteli bir eğitim alabilmesi için okul, aile ve toplumun iş birliği içinde çalışması gerektiği esas alınmıştır. Reggio Emila felsefesinin kalbinde, çocukların merak ve yaratıcılık dolu olduğu inancı vardır ve çocukların fikir, düşünce ve gözlemlerin açığa çıkarken çocuğun ömür boyu öğrenme ve keşif tutkusu içerisinde yetişmesine yardımcı olmaktadır” şeklinde bir açıklama yapmıştır.

    Konferans sonunda faydalı ve güncel bilgiler edinen grup memnuniyetlerini dile getirdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.