Genç Akademisyenler Topluluğu'ndan kültür gezisi

    Previous Next

    Genç Akademisyenler Topluluğu'ndan kültür gezisi

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyesinde faaliyet yürüten Genç Akademisyenler Topluluğuna üye 50 öğrenci09 Nisan 2018 – 13 Nisan 2018 tarihleri arasındaKültür Gezisi gerçekleştirdi. Yunanistan’daki Üniversiteleri’nin farklı bölümlerinde Lisans eğitimi alan soydaş öğrencilerimiz Paskalya tatili içinde büyük bir Kültür Gezisine imza atmışlardır. Gezi kapsamında Ankara, Nevşehir – Kapadokya, Söğüt, Bilecik, Eskişehir ve Bursa şehirleri ziyaret edilmiştir. Bu şehirlerdeki tarihi mekânlar, müzeler ziyaret edilmiş, Ankara’da bulunan Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından misafir edilmiş ve bir konferans alınmıştır. Kültürümüz, varlığımız için önem arz eden tarihi yapıtlar ilgi görmüştür.

    Ankara’da üst düzey bürokrasi ile görüşülüp fikir alışverişinde bulunulmuştur. Yapılan görüşmeler ve ziyaretler öğrenciler üzerinde unutulamayacak olumlu bir etki bırakmıştır. Bilecik ve Söğüt şehirlerinde var olan geçmişimiz ve varlığımız için önem arz eden mekânlar ziyaret edilmiştir. Öğrenciler yaşadıkları atmosferden etkilenmiş ve büyük bir haz almışlardır.Eskişehir’de bulunan iki büyük Üniversite, Anadolu ve Osmangazi Üniversiteleri de ziyaret edilmiş, üniversiteler ve bölümler hakkında çok değerli bilgiler elde edilmiştir.

    Son olarak Bursa şehri ziyaret edilip burada da mükemmel bir karşılama ile ağırlanmışlardır.

    Kültür Gezisi kapsamında öğrenciler hayal ettikleri ve görmeyi çok istedikleri her yeri görmüş, bilgiler edinmişlerdir. Bu mutluluk içinde olumlu bir program emellerine ulaşmıştır.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.