Milletvekili İlhan Ahmet devlet anaokullarının yeniden açılması için girişimlerde bulundu

    Milletvekili İlhan Ahmet devlet anaokullarının yeniden açılması için girişimlerde bulundu

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Rodop ilinde uzun bir süredir kapalı kalan devlet anaokullarıyla (Basırlıköy, Kozlukebir, Bulatköy) ile ilgili olarak Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Panayotis Keramaris ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Milletvekili İlhan Ahmet görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Keramaris’in Milli Eğitim Bakanlığı’na bir mektup göndererek uygulanmak istenen ‘Tercümanlı’ eğitim programının geçici olarak Eylül ayına erteleceğini ifade ettiğini duyurdu.

    İlhan Ahmet’in konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

    "Azınlığın yaşadığı bölgelerde Hristiyan anaokulu eğitimcilerinin grevi sonucunda kapalı kalan devlet anaokullarının durumu hakkında bilgi almak üzere, Trakya Genel Müfettişi sn. Keramaris ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim.

    Yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde Sn. Keramaris bana sorunun çözülmesi için ‘Milli Eğitim Bakanlığına bir mektup göndereceğini ifade etti. Anaokuluna giden çoçukların ders saatlerini kaybetmemeleri için Eylül ayına kadar Bakanlık tarafından uygulanmak istenen ‘tercümanlı’ eğitim programının geçici olarak ertelenmesi durumunda ise anaokullarındaki grevin Hristiyan Öğretmenler tarafından hemen sona erdirileceği hususundaki’ bazı alternatif düşüneceler ise konuşuldu. Sn. Keramaris Bakanlığın bu 'tercümeli' uygulamanın, devam etmesi konusundaki kararlılığını ifade etti.

    Bunun üzerine bölge Milletvekili olarak sorunun hükümet tarafından velilerin istediği ve önerdiği şekilde en yakın zamanda çözülmesini kendisine ifade ettim ve anaokullarının kapalı kalması sonucu eğitimin sekteye uğradığını ve çoçuklarımızın idarenin yanlış kararlarının ve sendikal tartışmaların kurbanı olmaması gerektiğini tekrar ifade ettim."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.