“Kallikratis” sona erdi, “Klisthenis 1” başlıyor!

    “Kallikratis” sona erdi, “Klisthenis 1” başlıyor!

    Basında yer alan haberlere göre, İçişleri Bakanı Panos Skourletis, yaptığı açıklamada, belediye seçimlerinde nispi temsil (Oransal temsil) sistemine karar verdiklerini belirtti ve yönetme açısından kolaylıklar getirildiğini belirtti.

    Oluşturulan çalışma grubu ile, yüzlerce belediye başkanı  ve belediye birlikleriyle yasa tasarısı hakkında ilk defa bu kadar geniş diyalog yaptıklarını  söyleyen Skourletis, “Kallikratis dönemi sona ermiştir. Şimdi yeni reformları uygulamak için yeni bir reform dönemine giriyoruz ki iki adımda uygulanacaktır. Önümüzdeki günlerde “Klisthenis 1” sisteminin nasıl uygulanacağını açıklayacağız. (Κλεισθένης)  Klisthenis eski Atina’nın demokrasi reformunun temellerini atmıştı. Biz de yerel yönetimlerde derin demokratik temelleri atmak istiyoruz ki bu nispi temsil sitemi ile olacaktır.” Görüşlerini ifade etti.

    Yeni yasa tasarısında nispi temsil sisteminin yanı sıra bazı değişikler şöyle açıklanmaktadır:

    • 1- Merkezi yönetimle yerel yönetim arasındaki ilişkiler değişmektedir.  İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalışacak ve hukukçulardan oluşacak “Yasal Kontrol” mekanizması getirilmektedir.
    • 2- Belediyeler özelliklerine göre kategorilere ayrılmaktadır. Belediyeler buna göre merkezi bütçeden finanse edilecek.

    Tasarının önümüzdeki günlerde meclise   getirilmesi beklenmektedir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.