ABTTF Brüksel’e çalışma ziyaretinde bulundu

    ABTTF Brüksel’e çalışma ziyaretinde bulundu

    Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 12 Nisan 2018 tarihinde Avrupa Birliği’nin (AB) başkenti Brüksel’e çalışma ziyaretinde bulundu. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ve ABTTF Başkan Yardımcısı Sami Yusuf, ABTTF Brüksel Temsilciliği’nde görevli Aykut Garipoğlu’nun da eşlik ettiği çalışma ziyareti çerçevesinde Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı ve Finlandiya’daki İsveççe konuşan topluluğa mensup Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi milletvekili Nils Torvalds (ALDE, Finlandiya) ile görüştü.

    Batı Trakya Türk toplumunun güncel sorunları ve bölgedeki son gelişmeler aktarıldı.

    ABTTF heyeti çalışma ziyareti kapsamında ilk olarak Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği Nezdinde Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Faruk Kaymakçı’ya makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Görüşmede ABTTF Başkanı yeni görevi dolayısıyla Büyükelçi’yi tebrik ederek ABTTF ve ABTTF’nin sekretaryasını yürüttüğü Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) bünyesindeki Türk Azınlıkları/Toplulukları Çalışma Grubu (TAG) hakkında bilgilendirmede bulundu.

    AP üyesi milletvekili ve AP Geleneksel Azınlıklar, Ulusal Topluluklar ve Diller İntergrubu Eş Başkanı Nils Torvalds ile kendisinin AP’deki çalışma ofisinde yapılan görüşmede Batı Trakya Türk toplumunun eğitim ve din özerkliği ile örgütlenme özgürlüğü alanında yaşadığı güncel sorunlar aktarıldı. ABTTF Başkanı Habip Oğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Batı Trakya Türk toplumunun örgütlenme özgürlüğünü ihlal etmesi nedeniyle 2008 yılında üç davada Yunanistan’ı mahkum ettiğini ancak aradan on yıl geçmesine rağmen Yunanistan’ın söz konusu AİHM kararlarını halen uygulamadığını dile getirdi. Görüşmede ayrıca, FUEN’nin “Azınlıkları Koruma Paketi” başlıklı Avrupa Vatandaşları Girişimi’ için başlattığı 1 milyon imza kampanyasının başarıyla sonuçlanması ve bunun ulusal ve diller azınlıklar için AB tarafından Avrupa genelinde genel bir koruma mekanizması oluşturulmasına yönelik etkileri ile 2019 yılındaki AP seçimleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.