Anasayfa
   
Gümülcine Ramazan İmsakiyesi
Anketler
Sizce azınlık insanının yaşadığı belediyelerde bağımsız listeler oluşsun mu?
 
Rodop Rüzgârı Dergisi Son Sayısı

   RODOP RÜZGÂRI

          33 SAYISI

             ÇIKTI

Haberler
Yerel Haberler
Yörelerimiz
Yorum
Gelenek - Görenek
Batı Trakya köy adları
Rodop Rüzgârı Dergisi
Giriş Formu
 
Güney Meriç Derneği İstanbul ve Ankara'ya gezi düzenledi Yazdır E-posta
Perşembe, 11 Mart 2010

 Güney Meriç Derneği İstanbul ve Ankara’ya gezi düzenledi   

  Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği’nin Ankara ve İstanbul’a düzenlediği gezi 5,6,7 Mart tarihlerinde gerçekleşti. Geziye Meriç ilinin Gürece, Musaköy, Hotallar ve Dikilitaş köylerinden toplam  42 soydaş  katıldı.

  Gezi  5 Mart Cuma  günü İstanbul’da yer alan “Panorama 1453” Müzesi’ni ziyaretle başladı. Buradaki organizasyon Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi tarafından yapıldı. Batı Trakya’lı grup müzeye hayran kaldı ve inanılmaz duygularla buradan ayrıldı.

  Gezinin Ankara kısmı ise 6 Mart günü başladı. Grupla burada Milli Eğitim Bakanlığı uzmanlarından Mustafa Soyutürk ve Sibel Özkan ilgilendiler. Grup Ankara’da iki rehber eşliğinde Anıtkabir’i ziyaret etti. Yıllarca Ankara’nın ve Anıtkabir’in özlemini çeken soydaşlar duygulu anlar yaşadılar. İlk TBMM binasını da gezen soydaşlar akşam yemeğini Atatürk’ün her zaman yemeğini yediği ve eğlendiği ünlü GAR Merkez Lokantası’nda yediler. Yemek esnasında geçen dönem T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu görevinde bulunan Ahmet Rıza Demirer de bulundu ve soydaşlarla kısa bir sohbette bulundu.

  Dönüş günü Pazar sabahı ise ilk önce Ankara’nın Beypazarı ilçesine gidildi. Burada gümüş, dokuma ve çeşitli el sanatlarını içeren halk eğitim atölyeleri gezildi. Bu arada Dernek yöneticilerinden Bekir Mustafaoğlu, Hüseyin Haydar, Aliriza Veli ve diğer dört üye ile birlikte Beypazarı Belediye Başkanı M. Cengiz Özalp’ı makamında ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Özalp istek olduğu takdirde Batı Trakya’da el sanatları sergisi açabileceklerini söyledi.

    Batı Trakyalı grup aynı gün Yunanistan’a döndü.


Görüntüleme sayısı: 353

  Bu yazıya ilk yorumu yazın

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir.
Lütfen sisteme giriş yapın veya kayıt olun.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Önceki   Sonraki >
 
Son Haberler
Haftanın Nabzı
Halk Edebiyatından Örnekler
Rodop Rüzgârı Yayınları
Ne Nerede?

Resim Galerisi
Bağlı Üyeler
Üye Bağlı Değil
Kimler Sitede
Şuanda 5 misafir bağlı
Ziyaretçi Sayısı
Bugün294
Dün359
Bu Hafta2245
Bu Ay4145
Toplam230076
Popüler
 
   
Back Top