Son iftar Hasköy’de yapıldı

    Previous Next

    Son iftar Hasköy’de yapıldı

    8.04.2024

    Gümülcine’de son iftar Hasköy – İtea’da yapıldı. İftara 500 kişinin üzerinde bir soydaş topluluğu katıldı.

    Aynı zamanda Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in köyü de olan Hasköy’de köy halkının 8.04.2024 akşamı düzenlediği iftara; Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşleri, Muavin Konsolos Barış Çulha, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, milletvekili Özgür Ferhat, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, BAKEŞ Başkanı Dr. Hüseyin Bostancı, Tütün Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Eyalet temsilcileri ve sivil toplum örgütleri başkanları ile kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

    Hep birlikte yapılan iftardan sonra, bu güzel etkinliği köylerine yaşattıkları için herkese teşekkür eden Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, “Ramazan ayı geldi geçti. Son günlerde din adamları camilerde “Elveda şehrü ramazan elveda”, dediler. Ramazanın gelişiyle Müslüman olarak çok sevindik. Gidişiyle hem üzülüyoruz, hem de seviniyoruz. Ramazan geldi bizleri bir araya topladı. Bu akşam burada 500 kişinin üzerinde insan var. Çeşitli yerlerden geldiler. Dostşarımızla buluştuk. Bu köyde yaşamış, fakat belki de bir yıldan bu yana köye gelmeyen insanlarımız var. Eşimizle dostumuzla kucaklaştık. Bizi birleştiren, kaynaştıran işte bu ramazanın büyüklüğü ve bereketidir.” Görüşlerine yer verdi.

    Meriç ile Karasu arasında bir aydır düzenlenen iftarların sonuncusu olduğuna değinen Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, “Başkonsolosluk olarak iftarların neredeyse tamamına iştirak ettik. Kimisine katıldık, kimisine de temsilcilerimizi gönderdik. 20 küsür iftara iştirak ettik. Geçen seneki faaliyetlere göre çok kalabalık. İnsanlar yiyip hemen kaçmıyor, demek ki bir muhabbete, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız varmış.

    Ben, ramazan ayı boyunca emeği geçen soydaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Davetler aldık. Bazılarına iştirak ettik, bazılarına edemedik. Herkes omuz omuza büyük bir coşkuyla çalıştı, birlektelik gösterdi, bizleri de duygulandırdılar.

    Burada önümüzdeki ve daha sonraki yıllarda eminim ki daha coşkulu iftarlar olacak. O zaman da insanlar birbirlerine kenetlenecekler, bundan da eminim.

    Bugünü mümkün kılan gençlere teşekkür ediyoruz. Bütün Batı Trakya’daki gençlere de teşekkür etmek istiyorum. Batı Trakya’yı, Batı Trakya Türk Azınlığını sahiplenip, büyükleri örnek alıp, sizlerden aldıkları güçle, azınlığı kenetlemek, azınlığın daha iyi noktaya ulaşması için çalıştıklarını görüyoruz ve çalışacaklarına da inanıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.